Agenda

Oud Hollandse spelletjes met karaoke

De activiteit: Oud Hollandse spelen in één van de mooiste monumentale gebouwen van Amsterdam, het Accijnshuis. De spelletjes staan opgesteld in het sfeervolle Baantjermuseumcafé. Zo komt u ook alles te weten over de beroemde schrijver van de Cock en de geschiedenis van de Amsterdamse rosse buurt.
De plaats: Het gebouw waarin het museum gevestigd is stamt nog uit de gouden jaren dat schepen de haven binnenliepen beladen met specerijen uit de Oost. De accijnzen over de goederen werden betaald in dit pand. Verschillende spelen worden gespeeld. Onder andere aan de reuzensjoelbak ontketent zich het gevecht. Verder: stokvangen, blikgooien, vier-op-een-rij of het hamertjespel? Extra punten kunt u winnen met karaoke!
De tijd: Dit twee-uur-durende uitje is ideaal voor grotere groepen en goed te combineren met een stadswandeling. Boek tegen een meerprijs een Jordaneese Juf voor een humoristische en muzikale inbreng.

Belangrijk: Het is een groepsarrangement en je dient je als groep in te schrijven. Data: Geen einddatum.

Bron: Van Aemstel Producties

Tassenmuseum Hendrikje

De activiteit: Tassenmuseum Hendrikje laat bijna zeshonderd jaar aan tassengeschiedenis zien. Dit is uniek in de wereld. Sinds 2007 is het museum gevestigd in een monumentaal pand aan de Herengracht.
De plaats: Het Tassenmuseum is niet alleen een leuk museum, maar ook een prachtig gebouw met een heerlijke tuin. Daarnaast is het mogelijk om aan het museumbezoek een gezellige High Tea vast te knopen. De lekkere petits fours, die in het Museum Café te koop zijn, laat iedereen watertanden.
De tijd: Het museum biedt genoeg vermaak om een kleine middag in rond te wandelen. Na het bezoek aan het museum staat in de museumwinkel een bijzondere collectie tassen te wachten om wél meegenomen te worden naar huis.

Tot september de tentoonstelling Hoezo Tuttig? Voortborduren op oude technieken. Lees meer over hoe oude technieken van kleding en tassen bewerken weer in raken in deze editie van Alles. Onder meer over de populariteit van de naaimachine onder jongeren.

Josephines huiskamer

De activiteit: Eenmaal per maand stelt Theetuin Josephine de huiskamer open voor mensen die aan hun grote tafel willen aanschuiven voor een vegetarisch etentje.

De plaats: Tussen oktober en april is er steeds een ander thema, waarbij het seizoen, de streekproducten en de biologische kwaliteit voorop staan. In de zomer staat het terras in de Beemster open staat en zij kruidenthee en gebak serveren. Vanaf de herfst tot en met het voorjaar is de huiskamer de plaats waar het gebeurt.

De tijd: Door deze kleinschalige opzet is het contact onderling gauw gelegd en heerst er altijd een gezellige sfeer. De maaltijd kan makkelijk wat uitlopen, het is altijd erg gezellig en er wordt vaak nog een tijdje nagepraat. Op deze wijze willen wij onze gasten laten kennismaken met gezond en toch lekker eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s