Resultaten uit het verleden…

Soms kun je met iets waarmee je vroeger gelukkig was en waar je misschien wel trots op was nu ontzettend ontevreden zijn. Schrijfster Francine Rivers heeft dat met een deel van de boeken die ze heeft geschreven. Voordat ze christen werd schreef ze boeken die ze als christen niet meer kan waarderen. Ze schreef naar eigen zeggen vooral boeken over ‘de liefde als lichamelijke aantrekkingskracht.’ Ze is blij dat de boeken niet meer te koop zijn en zou het liefst zien dat alle nog bestaande exemplaren worden vernietigd.

Geweldig, dat zou iedereen moeten doen! Heb je vijftien jaar geleden iets gemaakt wat er nu vreselijk uitziet? Gooi het weg. Vernietig het en begin opnieuw. Een boek, een tijdschrift, een project voor school, het maakt niet uit. Vernietig het, begin opnieuw en doe net alsof je het nieuwe product vijftien jaar geleden gemaakt hebt. Destijds was jij je tijd ver vooruit. Jij ontdekten technieken waar anderen decennia later pas het bestaan van wisten.

Verder is het niet echt zinvol om bezig te zijn met dingen die je in het verleden hebt gemaakt. Het is belangrijker ervoor te zorgen dat je nu betere dingen maakt, jezelf ontwikkeld en met sommige ontwikkelingen in de tijd meegaat. Dat lijkt me belangrijker dan je druk te maken om producten uit het verleden. Zorg dat die producten geen garantie voor de toekomst zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Marijn Bouw. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s