het lijden van de ict-er

Een website maken, zelfs (of juist) een eenvoudige website zoals op wordpress.com, is tamelijk saai werk. Dat is nou eenmaal zo, dat kan ik ook niet ontkennen, toch? Gewoon tanden op elkaar en doorzetten.

Ik ben een journalist, een creatief type. Sommige onderdelen van het maken van zo’n website zijn creatief, maar de website gewoon laten werken is soms ook gewoon puzzelen, problemen oplossen. Puzzelen is niet creatief. Problemen oplossen ook niet.

Toch zitten er wel creatieve elementen in. En ook voor mij, als journalist, is het eindresultaat zeer bevredigend. Bevredigend, tevreden-makend letterlijk. Hoewel ik natuurlijk veel liever vrij in mijzelf zou filosoferen en vrijmetselen, is het in ieder opzicht beter om iets zinvols te doen, in dit geval een website maken, en daarbij het eindresultaat te kunnen zien.

Van de week interviewde ik William Heinst. Zijn probleem is volgens hem dat hij steeds blijft malen met zijn eigen emoties, in plaats gewoon iets te gaan DOEN. Na een dag lichamelijk werk gedaan te hebben, bijvoorbeeld in de tuin van mijn ouders gewerkt te hebben, of geklust, heb ik veel meer inspiratie om over dingen na te denken, om artikelen te schrijven of mij met filosofie bezig zijn.

Hoe moet ik dit noemen? De filosofie van de ANDER? De filosofie van niet met jezelf bezig zijn? Of is dit gewoon ons concept? Alles. Meer heb je niet nodig. Lijden? Waarom dan? Alleen omdat het soms wat saai is? Lijden is het volgens mij pas als je het eindresultaat niet zien kan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blogberichten, Evert te Winkel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op het lijden van de ict-er

  1. Jaap zegt:

    Het punt wat je wil maken ben ik even kwijt door de laatste alinea, maar op het midden wil ik wel even reageren. Als je niets meemaakt valt er ook over niets na te denken, behalve het leven zelf. Vrije tijd is de moeder van de filosofie. Ik denk het beste na onder de douche. Dan kan ik werkelijk niets en ga ik nadenken. Daar ontstaan de beste ideeën. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s